Nice2Get!

De Sweet Harlequin en Lazise! ontstonden zelfs in onze eigen kassen. Wie ooit bij het Italiaanse Gardameer was, herkent misschien wel de naam Lazise. De sfeer van het sprookjesachtige plaatsje waar we ooit samen op vakantie waren, paste wat ons betreft perfect bij de roze “verrassing van de natuur” in onze kassen. De Harlequin is niet alleen qua soort onderscheidend, ook iedere bloem op zich heeft een eigen karakter. Met welke kleurverdeling de roos opent is iedere keer weer een verrassing, maar mooi is ‘ie altijd. Bezoekers van de Keukenhof vonden de rood-witte Harlequin de mooiste roos van 2016. Dit leverde ons een Consumenten Award op.

Opgroeien tussen de rozen

Onze liefde voor rozen stroomt al jaren door de aderen van onze families. Robert zette zijn eerste stapjes in zijn vaders tuinbouwkassen en Ingrid groeide op tussen de chrysantenstekjes, twintig kilometer verderop. In 1999 namen we samen het roer over van Roberts vader. Sindsdien stonden onze drie kinderen in een box tussen de rozen.

Ook ons bedrijf breidde uit. Inmiddels telen we met pakweg zestig man jaarrond 25 miljoen bloemen voor binnen- en buitenland. Iedere avond en vroege ochtend gaan er duizenden rozen de deur uit naar onze klanten en de FloraHolland-veilingen Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Rhein-Maas. Elke roos krijgt evenveel aandacht. Sommige klanten hebben speciale wensen; in overleg maken we de bossen precies zoals ze willen.

Al decennia hetzelfde vak

Onze energie gaat zitten in de perfecte omstandigheden voor de beste bloemen, van het planten tot aan de vaas. Geen vak dat je uit de boeken leert; wel door het te doen, op basis van natuurlijke aanleg. De afgelopen tientallen jaren was er veel technologische ontwikkeling, maar rozen knippen blijft hetzelfde. Goed kijken en de struik lezen; dat vergt vakmanschap. En geduld: na zes weken zie je mooie resultaten, als er weer een nieuwe roos oogstklaar is gegroeid aan de plant.

Mensen met hart voor de zaak

We werken met rozentelers die houden van hun werk. Van jong tot oud, Nederlands en buitenlands. We zorgen voor goede huisvesting en leiden ze met veel geduld en oog voor hun persoonlijke talenten op. Die toewijding geven ze dubbel en dwars terug. Jan is bijvoorbeeld al meer dan veertig jaar aan ons verbonden, en nog steeds vertelt hij met trots over de tijd waarin hij de Sweet Harlequin ontdekte. En Frans, Jan, Nico, Ed, Harm en Sary brengen hun team iedere ochtend vol energie de fijne kneepjes van het vak bij.

Ook als telersduo zijn we goed op elkaar ingespeeld, onder andere doordat we doen waar we blij van worden. Robert ziet zijn rozen het liefst met eigen ogen ‘opgroeien’; daarom vind je hem meestal in de kassen, die hij met hart en ziel aanstuurt. Ingrid voelt meer bij de rozen als eindproduct. Ze coördineert de werkzaamheden in de schuur en zorgt ervoor dat alle bossen op tijd en mooi verzorgd klaarstaan voor vertrek. Dankzij deze natuurlijke verdeling zijn de processen binnen ons bedrijf goed georganiseerd en hebben we de ruimte om onze werkwijze efficiënt en met plezier in te richten.

Betrouwbare kwaliteit door innovatie

Met de inzet van natuurlijke vijanden brachten we de afgelopen jaren onze chemische bestrijding met negentig procent terug. Onder andere dankzij Johan, die zich bezighoudt met gewasbescherming scouten en inzetten, voldoen we aan de eisen van MPS A+ en MPS-Socially Qualified: een certificaat voor duurzaam, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Ook kijken we vooruit om de beste kwaliteit te blijven bieden. Onder andere door jaarlijks twintig procent van onze gewassen in etappes te vervangen, in plaats van alles in één keer. Dit houdt onze gewassen op leeftijd, zorgt voor continuïteit en geeft ons de mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen.

Net als de meeste kwekerijen werken we met geavanceerde technologie. Wat ons betreft is dat niets bijzonders; rozen telen blijft mensenwerk. Computers kunnen je vertellen hoe warm en vochtig het is binnen onze kassen, maar de juiste omstandigheden herken je alleen door ze op je huid te voelen. We werken samen met onze rozen, zoals zij dit doen met de natuur. Die aandacht krijgen we ruimschoots terug. In de ultieme, meest persoonlijke bloem, waarmee je een geliefde gelukkig maakt, of die je zelf graag krijgt.

Neem contact op

Nice2Get! b.v.
Poldermolen 3
2441 DB Nieuwveen

Certificaten

Logo fair flowers
Logo mps